Toertocht over de Utrechtse Heuvelrug

Het jaarlijkse dagprogramma van de Zakenvrienden Soest begon op 21 juni al vroeg met koffie en gebak bij de Soester Duinen. Het gezelschap was goed, de verwachtingen hooggespannen en het wagenpark indrukwekkend. Op de parkeerplaats stonden onder meer een Ferrari, een Jaguar en verschillende oldtimer sportwagens te wachten. Gelukkig was er als gezonde tegenhanger ook een vintage Fiatje 500 dat paste als een rugzak om haar inzittenden. Rond half 10, na de koffie en de instructie, gingen de eerste auto’s van start voor een bolpijl-rally over de Utrechtse Heuvelrug.

Bolpijl

Het concept is bekend: volg de aanwijzingen in het routeboek, rij van het bolletje in de richting van het pijltje, hou de afstand tussen de verschillende aanwijzingen in de gaten en probeer ondertussen de foto’s te spotten. Foto’s geven dingen weer die je onderweg ziet. Bij elke gespotte foto die rechts van je te zien is, hoort een letter. Van alle gevonden letters moet later een woord (of in dit geval twee woorden) gemaakt worden. Voilà, appeltje eitje. Toch? Nou, dat viel soms nog best tegen. Hoewel de app ‘Rally Tripmeter’, die we deze keer tot onze beschikking hadden, de zaken wel een stuk overzichtelijker maakte.

Prachtige route

De stemming zat er in, de route was prachtig, de aanwijzingen door Bolpijl Events bijna altijd goed, maar die foto’s…, dat viel niet altijd mee! De ochtendroute bracht ons na wat zoekwerk naar strandpaviljoen Zandziebar in Slijs-Ewijk. Op een prachtige plek in de natuur aten we onze broodjes en wraps. Voor de liefhebbers was er hier ook gelegenheid om luchtbuks te schieten. Het was er beetje winderig, maar dat mocht de pret niet drukken en gelukkig brak tegen die tijd de zon door.

IJs en koek in Langbroek

De middagroute leidde ook weer langs prachtige plekken zoals het sprookjesachtige Kasteel Sandenburg in Langbroek. Bijna net zo leuk was snoep- en ijswinkel IJs en Koek, ook in Langbroek. Daar werden we verwacht voor een huisgemaakt schep- of softijsje naar keuze. Alsof het weer 1970 is, of daaromtrent, je weer klein bent en een snoepje mag uitzoeken in het snoepwinkeltje in het dorp. Allemaal ouderwetse potten met los snoepgoed in een winkeltje uit het jaar toebak, met daarnaast de huiskamer van je oma medio vorige eeuw.

Prijsuitreiking

Iets later dan verwacht waren we weer terug bij de Soester Duinen om met de gevonden letters het woord te puzzelen. Het drankje en de bitterballen waren best welkom, want met een beetje omrijden hadden we er inmiddels ongeveer 180 kilometer op zitten. De jury was er al snel uit. De poedelprijs werd in ontvangst genomen door Hans Stalenhoef. De 3e prijs ging naar Ad en Linda van der Meer. Zoals bijna gebruikelijk was er ook een prijs voor Yvonne en Ries de Jong; zij sleepten de 2e prijs in de wacht. Mels van Vulpen en Robbert Goedhart gingen er met de 1e prijs vandoor.

Avondprogramma

Inmiddels waren er al wat mensen binnengedruppeld die niet mee hadden gedaan met de rally maar wel aanschoven voor het avondprogramma. Op de Green Egg barbecue was inmiddels allerlei lekkers bereid zodat de hongerige magen gevuld konden worden. In goed gezelschap en met een drankje en een mooie maaltijd konden we terugkijken op een geslaagde dag. Met dank aan de evenementencommissie voor de organisatie, de Soester Duinen voor de gastvrijheid, en Bolpijl Events voor de rally! Tot in september!

Tekst: Sandra Goutier, All Text Power

Alle foto’s van de rally zijn hier te bekijken en de foto’s van het avondprogramma staan hier.