6.4 C
Soest
8 februari 2023
Zaken Vrienden Soest
Promoties

Vraag naar duurzaamheid blijft

,Wat zijn we in rare tijden terecht gekomen. Het coronavirus is natuurlijk het gesprek van de dag en iedereen wordt hier op een of andere manier door geraakt. Wie had kunnen bedenken dat wij in deze bizarre tijd terecht zouden komen. Respect voor onze zorgmedewerkers, maar ook alle anderen die de boel draaiende houden. Dat zegt Rob de Zoete van RZ Techniek.

,,Juist in zo’n crisissituatie is het belang van goede informatie enorm. Dit geldt zowel globaal, maar vooral voor wat er in je omgeving gebeurt. Dan is het onmisbaar dat er een lokale krant hierin voorziet. Voor ons is ook van belang hoe lokale ondernemers met deze crisis omgaan en hoe hierop inspelen.”

CREATIEF

Het blijkt volgens De Zoete dat veel bedrijven erg creatief zijn. ,,Dit zie je bij de restaurants waar je nu een maaltijd kunt afhalen of laten bezorgen, wijnhandelaren die je lekkere wijn thuis komen bezorgen en vooral de vele particuliere initiatieven, even boodschappen doen of een praatje maken met onze ouderen. Je kunt het zo gek niet bedenken. We zijn trots op iedereen.”

ZONNEPANELEN

Ook De Zoete werkt door. ,,Ondanks de maatregelen kunnen wij onze werkzaamheden, met inachtneming van de voorschriften, voor het grootste deel uitvoeren. Wij zijn als installateur gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen met toepassing van bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen. Het staat nu wellicht even op een lager pitje, maar het verduurzamen van Nederland moet ook gewoon doorgaan.”

Door deze crisis is duidelijk geworden dat we als economie erg afhankelijk van landen zoals China zijn geworden, stelt de Soester ondernemer. ,,Er wordt daar steeds meer werk uitbesteed en materiaal ingekocht. Voor ons stagneert bijvoorbeeld de levering van zonnepanelen en aanverwante artikelen. Dit geeft te denken om toch meer nationaal of lokaal naar alternatieven te zoeken.”

NADENKEN

,,Toch heeft deze crisis voor ons niet alleen nadelige gevolgen. Veel mensen werken vanuit huis en gaan nadenken over de toekomst en daarbij hoort ook het verduurzamen van je eigen woning. Iedere dag staan er weer aanvragen in de mailbox of krijgen we telefonische vragen over dit onderwerp die we natuurlijk graag beantwoorden.”

WAARDEREN

,,Verder hoor je in de media dat ook de bouwmarkten erg druk zijn omdat veel mensen de tijd benutten om de woning op te knappen. Hierbij komen ook installatieklussen voor en gelukkig weten de mensen ons voor deze werkzaamheden nog steeds te vinden. Dit kan ik enorm waarderen.”

BOODSCHAP

In deze tijd, waarin corona het gesprek van de dag is, heeft De Zoete een boodschap aan iedereen. ,,Mensen denk vooral in deze periode aan elkaar en blijf zoveel mogelijk op de hoogte van alles in en rondom Soest en Soesterberg. Deze krant speelt hierin een belangrijke rol in. Steun elkaar zoveel mogelijk en let op elkaar. Sterkte!”

Meer informatie: Rob de Zoete, RZ Techniek, www.rztechniek.nl

Gerelateerde berichten