8.2 C
Soest
11 december 2023
Zaken Vrienden Soest
Promoties

Uniek evenement in Soest: De Drakenbootrace

Doe mee met de race over de Eem !

Met een stel vrienden een stevige krachtsinspanning leveren. Strijden op het scherpst van de snede. Een wedstrijd op het water in het natuurschoon van de Soester Eempolder. Wil je dat beleven? Het is een retorische vraag… Je MOET het beleven! De editie in 2017 was een spectaculair succes.

Zaterdagmiddag 29 september krijg je de kans om weer een unieke sportprestatie te leveren. Pak die kans tijdens De Tweede Soester Drakenbootrace bij De Kleine Melm. Geef je op met een team van acht roeiers en één trommelaar en ga de strijd aan. Hilariteit, sportiviteit, plezier en gezelligheid. Je strijdt in verschillende races over een waterparcours van 150 meter.

Drakenbootrace

Drakenbootraces zijn afkomstig uit China en winnen in Nederland ook aan populariteit.

De trommelaar zit voorop en geeft het ritme aan waarin jij en je teammaten moeten peddelen. Zo overbrug je zo snel mogelijk de 150 meter. De stuurman heeft een specialistische taak. Deze “prof” wordt door de organisatie aan jouw team toegevoegd.

Goede doel

De Rotary Soest-Baarn is de organisator van De Tweede Soester Drakenbootrace. Het doel is om teams uit de regio een gezellige evenement te laten beleven. De opbrengsten van dit evenement worden gebruikt om hulpmiddelen te financieren voor mensen die zijn getroffen door de ziekte ALS via de Stichting zoalsjan.

Barbecue na afloop

Het inschrijfgeld bedraagt €500 per team (incl. barbecue). Voor dat geld krijg je dus veel plezier en de beschikking over een professionele stuurman. De onvergetelijke ervaring en de gezellige barbecue maken van De Tweede Soester Drakenbootrace een perfect dagje uit.

Wacht niet langer en stel je team samen! Trommel vrienden, collega’s, families en clubleden bij elkaar. Een sportieve uitdaging met lekker eten, drinken en kijken naar de andere teams. Bovendien komt tussendoor ook de Eemhead-race voorbij. Dat allemaal in het decor van een prachtige locatie: De Kleine Melm.

Je kunt je als team inschrijven via www.drakenbootracesoest.nl Er is ruimte voor 32 teams, dus wees er snel bij! Op de website staan ook foto’s van de drakenbootrace in 2017.

Gerelateerde berichten