18.3 C
Soest
21 juli 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Zeg, wist je dat ….!

Diverse malen kwam deze openingszin uit de mond van onze gastspreker van vanavond, Lex Bergers. Vanavond was het opnieuw een bijzondere avond, omdat we uit onze normale routine van de 3e donderdag van de maand zijn gestapt maar vooral omdat we hem samen met de Ondernemersborrel hadden gepland. De combinatie met Joop Verhoef en de gasten voor de borrel gaven toch weer een nieuwe impuls aan onze bijeenkomst.

Vanavond was dus Lex Bergers, auteur en uitgever, onze spreker. Hij en Peter Beijer zijn bekend van de boeken over ondernemend Soest die ze samen hebben geschreven. Inmiddels hebben zij al een kleine 10-tal boeken op hun naam staan. Overigens, ons lid Erica Heykoop, draagt ook bij aan de boeken door middel van haar (visuele) vormgeving!

Lex heeft ons enthousiast verteld over de historie van ondernemend Soest, waarbij hij tevens lijntjes legde naar de huidige ondernemers én ons en passant een aantal lessen voor hield. Lex was echter zo lekker op dreef, dat uitsluitend door middel van een bruusk gebaar van mijn kant de presentatie kon worden beëindigd want als het aan hem had gelegen dan waren we tot in in de kleine uurtjes doorgegaan. En dat zou geen moment verveeld hebben! Maar, het heerlijke diner van de Soester Duinen, vakkundig voorbereid rondom verse asperges, verleidde ons uiteindelijk toch net iets meer. Kortom het was met elkaar weer heerlijk genieten. Op geestelijk vlak en culinair.

Harold van Bourgondiën

Foto’s: Rombout Verschoor, Rombout Verschoor Video & Projecten

Gerelateerde berichten