21.1 C
Soest
21 juli 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Zakendoen met… Zaken Vrienden Soest

Op donderdag 19 mei waren wij te gast bij Ondernemershuis Birkstaete met aansluitend een barbecue bij het nabij gelegen Gagelgat. De opzet van deze bijeenkomst was anders dan anders en werd door alle aanwezige leden enorm gewaardeerd.

Zes ondernemers kregen de gelegenheid om in sessies van telkens 15 minuten hun bedrijf te presenteren aan kleine groepjes. Geweldig om in zo’n korte tijd een indruk te krijgen van hoe 6 van onze leden hun onderneming runnen.

Ondernemershuis Birkstaete

Bij Birkstaete werden wij hartelijk verwelkomd door Esther, Corrie en Gijs. Gezien het drukke programma vertelde Esther in korte tijd over hoe zij gezamenlijk een succes hebben weten te maken van Ondernemershuis Birkstaete. Door de hoge bezetting die zij op het moment hebben, werd ook nog even verwezen naar de mogelijkheden voor grotere ruimtes die zij te huur aanbieden aan de Lange Brinkweg in Soest.

Jaap Oostlander – Divorz: uw scheidingsregisseur

Divorz Jaap OostlanderDoor middel van een klantcase nam Jaap ons mee in één van zijn trajecten. Hij liet ons zien dat een scheiding die op het eerste gezicht financieel, juridisch en fiscaal makkelijk lijkt, in de loop der tijd zeer ingewikkeld kan worden. Dit vraagt naast veel kennis van zaken ook de nodige creativiteit en slimme trucs om tot een goede afhandeling te komen. Jaap bespaart zijn cliënten veel zorgen, tijd en kosten door de volledige regie over hun scheiding te voeren.

Erica Heykoop – Zippy Communicatie

Zippy Erica HeykoopIn Erica’s creatieve sessie liet zij ons de kracht van beeld ervaren. Zij verblijdde ons tijdens haar presentatie met veel voorbeelden van haar werk en liet ons een filmpje zien waarin video en animatie elkaar versterkten. Erica begon haar presentatie met het vertellen over haar achtergrond en werkervaring. Door de veelzijdigheid van haar werk, werkt zij met diverse software en heeft zij zich verschillende technieken eigengemaakt. Hierdoor is zij in staat het complete pakket van vormgeving, illustratie en animatie aan te bieden.

Sylvester Roest – Sygnum creative support / Rhinoz Marketing Creations

Sygnum Sylvester RoestMet een reis terug in de tijd nam Sylvester ons mee naar de begintijd van het internet. Hij gaf hierbij diverse voorbeelden en benoemde specifieke momenten die het huidige digitale tijdperk hebben gevormd tot wat het nu is. Volgens hem hebben websites zich altijd geleidelijk aangepast aan de veranderingen en zijn deze van het statische web 1.0 geëvolueerd naar het interactieve web 2.0. Sylvester benoemde de enorme toename van mobiel internetgebruik die pas de laatste 5 jaar zichtbaar is en voor zowel de vindbaarheid als de gebruiksvriendelijkheid andere eisen aan websites stelt.

Arjan Luijben – KostenCheck

KostenCheck Arjan LuijbenArjan stelde de aanwezigen de vraag: Wie vergelijkt jaarlijks zijn telefoon, gas en/of elektra contracten met andere aanbieders? Daarna bleef het stil. Niet gek volgens Arjan, want veel particulieren en zeker ook bedrijven hebben geen tijd, geen kennis en geen zin om zich hier in te verdiepen. Voor hem dus een gat in de markt. Hij vertelde hoe hij door middel van collectieve inkoop namens vele ondernemingen grote kortingen op energie weet uit te onderhandelen. Door zich goed in te lezen en verschillende trends in de markt te volgen, weet hij het juiste moment voor inkoop en overstappen te bepalen. Naast zijn inkoopcollectief biedt hij diverse kostenbesparingen aan op basis van No Cure No Pay. Hoewel zijn inkoopcollectief pas interessant is voor bedrijven vanaf een bepaalde omvang in energieverbruik, bood hij tijdens zijn presentatie iedereen de mogelijkheid zich aan te melden voor zijn gratis besparingstips die hij tweewekelijks per e-mail verstuurt.

Caroline Jagtenberg – Energetix

Energetix Caroline JagtenbergHet is waarschijnlijk door de producten van Energetix dat Caroline naast haar werk als makelaar nog voldoende energie over heeft om als zelfstandig distributeur van Energetix te ondernemen. Met een interactieve demonstratie liet Caroline een aantal van ons de kracht van Energetix zelf ervaren. Zij benadrukte in haar presentatie dat de werking van de magnetische producten niets met zweverigheid te maken heeft en puur wetenschappelijk is te verklaren. Naast de verscheidenheid aan producten die Caroline heeft laten zien, legde ze ook uit hoe de sieraden een effect hebben op de rode bloedcellen waarmee het de gezondheid op meerdere manieren ten gunste komt.

Marieke Hagen – VakantieXperts Hagen

VakantieXperts Marieke HagenTijdens haar sessie vertelde Marieke over hoe haar bedrijf zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld onder diverse namen en op verschillende locaties in Soest. Ondanks grote veranderingen in de markt heeft zij altijd haar toegevoegde waarde als reisbureau weten waar te maken. VakantieXperts Hagen biedt met onafhankelijkheid in het aanbod alle soorten vakanties aan. Met passie stellen Marieke en haar team een reis voor je samen die jouw wensen overtreft. Ook binnen één reisgezelschap weten zij de diverse wensen met elkaar te combineren zodat eenieder het maximale uit zijn/haar vakantie kan halen.

Barbecue bij Het Gagelgat

Aansluitend op de presentaties werd de rest van de avond voortgezet in de vernieuwde Potstal bij Het Gagelgat. Daar werden wij welkom geheten door onze nieuwe voorzitter Wilco, waarna ons een heerlijke barbecue te wachten stond. De barbecue werd verzorgd door Frank van de Grift van Proef Catering. Tevens de vaste cateraar bij Het Gagelgat.
ZVS bij Het Gagelgat
Al met al kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde bijeenkomst. Volgens velen één die qua opzet zeker voor herhaling vatbaar is.

Tekst: Raymond Veldkamp

Gerelateerde berichten