14.6 C
Soest
29 mei 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Wereldpresentatie van wereldzeilers

De nieuwe evenementencommissie (Caroline Jagtenberg en Irma de Beer) wist meteen twee topsprekers naar een bijeenkomst van ZVS te halen. Op 16 oktober werden we bij Eetvilla van den Brink niet alleen getrakteerd op een diner van topklasse (hulde Stef!) maar ook op uiterst boeiend verhalen van de vrienden Arjen van Eijk en Florian Dirkse.

TV-serie

Ruim een uur hielden ze de vele toehoorders in hun greep met hun bijzonder avontuurlijke expeditie waarbij ze als bijna dertigers – met veel te weinig voorbereiding en ervaring – samen 2 jaar lang oceanen, zeeën, piraten en defecten aan de zeilen en de motor trotseerden. Ronduit indrukwekkend waren de fragmenten uit hun zelf gemaakte film met de titel ‘The Green Miles’ die als tv-serie ‘Zee, Zout en Zeilen’ te zien was bij de AVROTROS.

Whale Lady

Op hun reizen ontmoetten ze o.a. ‘The Whale Lady’, een unieke vrouw die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van walvissen. Terplekke besloten ze om haar goede werk te sponsoren en te ondersteunen, Daarnaast ondersteunden ze met hun expeditie diverse overige goede doelen en projecten.

Oplopende spanningen

Ondanks de soms hoog oplopende spanningen tijdens deze reis van hun leven zijn de mannen nog steeds goede vrienden. Inmiddels hebben ze elk hun eigen dagelijks leven en carrière: Arjen is filmproducent geworden en Florian is als zeiler o.a. betrokken bij het project The Ocean Cleanup.

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten