21.1 C
Soest
21 juli 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Wat was dat een leuke dag!!!!!

Donderdag 20 juni was het er dan weer: ”Het jaarlijkse uitje van onze vereniging”
Dit jaar was de keuze gevallen op een dagje Twente.

Het was wel even schrikken toen om 7.45 uur een enorme plensbui losbarstte, toch geen slecht voorteken? Dat bleek allemaal enorm mee te vallen en toen we om 8.40 uur met de bus van de Bosstraat vertrokken bleef het bij nog wat dreigende luchten maar dat veranderde al snel in een wisseling van zon en dunne wolken bij een aangename temperatuur om actief bezig te zijn.

In de bus aan de koffie (dank aan Eetvilla van den Brink) met koek en na ruim anderhalf uur en het invullen van een 40-tal quizvragen in het Twents, die een rode draad voor de dag zouden vormen, kwamen we aan in Reutum bij Eetcafé Antje en Billie, alwaar we aan een tweede kopje met wat lekkers begonnen en waar we allen een lunchpakket kregen aangereikt.

Na de koffie werden we naar een parkeerplaats geleid , waar Solexen voor ons klaar stonden. Na wat instructies van een uiterst sympathieke instructeur werd er na wat oefening in groepjes gestart. Al snel bleek dat iedereen heel veel plezier bleek te beleven aan het Solex rijden. Een aantal van ons had de quizvragen aandachtig gelezen en was in de veronderstelling dat “brommers kieken” en Solex rijden beiden iets met voertuigen te maken had, maar dat bleek later anders te liggen toen na de middagborrel de uitleg van de quizvragen kwam.

Na door onder andere Weerselo, Borne en Hengelo te zijn gereden, kwamen we rond 12.45 uur aan bij “Het Hof van Twente”, een wijngaard en tevens zorgboerderij. Wij werden ontvangen door eigenaresse Ilse Visscher en na de lunch rondgeleid over het complex, waarbij we konden genieten van erg goede lokale wijnen en wij een uitgebreide toelichting kregen over het produceren van wijnen en het onderhouden van een wijngaard van ca 5,5 ha. Velen schaften daarna ook de nodige wijnen aan voor thuis.

Rond 15.45 uur klommen wij allen weer op de Solex om tegen 17.30 uur bij Antje en Billie aan te komen voor de borrel en een snack.

Om 18.30 uur stond er een uitstekend en zeer uitgebreid buffet voor ons klaar met prachtige vis- en vleesgerechten.

Na een kopje koffie rond 21.30 uur de bus weer in en onder het genot van een drankje, terug richting Soest.

Aangekomen aan de Bosstraat waren wij het er allen over eens: “De sfeer was super omdat eigenlijk alles een succes was. Dit was een geweldig leuke dag”.

Tekst: Aat Visser

Foto’s: Rombout Verschoor, Rombout Verschoor Video & Projecten

Gerelateerde berichten