14.6 C
Soest
29 mei 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Warme start op een stormachtige dag

Terwijl het staartje van de westerstorm nog om de Eetvilla blaast, vieren de Zakenvrienden de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. Er zit niet meer tijd tussen dan tussen andere bijeenkomsten, maar toch voelt de nieuwjaarsbijeenkomst altijd anders. Fijn om elkaar weer te zien en bij te praten!

Terug- en vooruitblik

Na het eerste drankje en het inloopuurtje heet voorzitter Wilco Wernsen ons welkom. In zijn nieuwjaarsspeech blikt hij terug op 2017. Hij dankt Caroline en Irma voor de inspirerende bijeenkomsten en evenementen in het eerste deel van 2017. Ook memoreert hij de eerste activiteiten van de nieuwe evenementencommissie o.a. bij Ice World. En dan met de blik op vooruit. In 2018 bestaat de vereniging 15 jaar en dat moet gevierd worden. In september/oktober staat ons daarom iets groots te wachten. Wat precies blijft nog even geheim, maar de evenementencommissie heeft goed haar best gedaan en de uitnodiging die duidelijkheid zal verschaffen komt rond 8 februari. Ook partners zijn van harte welkom.

Groei

Maar met het vieren van het 15-jarig bestaan zijn we er nog niet, we willen groeien! Het huidige ledenbestand van 59 moet groeien dit jaar naar 65 en op termijn naar 80. Immers, hoe meer leden, hoe meer zakelijke ervaring en visie om te delen. Daarnaast betekent ledengroei ook meer mogelijkheden voor een boeiend jaarprogramma. Om voortvarend aan de slag te gaan met die ledengroei is er op 17 mei een bijeenkomst bij Hilton Hotel Soestduinen waarbij alle leden een of meer zakenrelaties mogen uitnodigen. Onderwerp van de avond zal zijn: Ondernemen 2020, door ‘mentalisten’ Rob Mollien en Emiel Lensen (www.robenemiel.nl). Daarnaast is op advies van Jeroen de tekst van de maandelijkse mailuitnodiging aangepast. In de tekst worden leden voortaan aangemoedigd introducés mee te nemen. Heb je zelf ideeën voor ledenwerving, stuur dan een mailtje naar Jaap Oostlander.
Tijd om te toasten op een succesvol en vriendschappelijk 2018 en een groeiende vereniging. Stef Ott van Eetvilla van den Brink trakteert op champagne om het jaar op gepaste wijze in te luiden.

Afscheid

Na al deze mooie woorden is er helaas ook vervelend nieuws. Wilco Wernsen gaat afscheid van ons nemen als voorzitter. Zakelijke ontwikkelingen in zijn bedrijf noodzaken hem om keuzes te maken en zich volledig aan zijn bedrijf te wijden. Het voorzitterschap kan en wil hij niet half doen, dus hij ziet zich genoodzaakt zich terug te trekken. We zullen je node missen Wilco, je hebt het geweldig en met een warm hart gedaan! Gelukkig blijft Wilco wel lid en blijven we hem regelmatig in ons midden ontvangen. Op de Algemene Ledenvergadering van 19 april komt het bestuur met een voorstel voor een opvolger.

Jaarprogramma 2018

Jeroen en Aat lichten vervolgens, in afwezigheid van Sylvester, het jaarprogramma 2018 toe. Dat ziet er als volgt uit:

Bijeenkomst Activiteit
18 januari Nieuwjaarsreceptie
15 februari Spreker Gooisch recherchebureau
15 maart Bedrijfsbezoek Eurotape
19 april ALV
17 mei Rob & Emiel: Ondernemen 2020
21 juni Dagprogramma Rally
Schoolvakanties Midden Nederland 14 juli t/m 26 augustus
20 september Bedrijfsbezoek kaasboerderij De Staelenhoef
18 oktober 1 Spreker Rob Koch over datalekken en privacybeleid voor ondernemers
15 november Bedrijfsbezoek NextDent/3D Printing
13 december Kerstfeest met partner

Dank aan de evenementencommissie voor het inspirerende programma en voor al hun werk en voorbereidingen! Met zo’n programma èn de inzet van de leden komt het met die groei wel goed!

Tekst: Sandra Goutier, All Text Power

Gerelateerde berichten