14.7 C
Soest
18 juni 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Verslag zomeruitje 15 juni 2023

Variatie Amersfoort


Dit jaar heeft de evenementencommissie gezocht naar een variatie aan activiteiten. Centraal stond Amersfoort en de intentie was om amusement, cultuur, een natje en een drankje met als slotakkoord een BBQ samen te voegen. Zo kwamen wij uit op bezoeken aan Dierenpark Amersfoort, het Mondriaanhuis, een proeverij bij de bierbrouwer Rock City en als afsluiting een BBQ bij Stayokay.
Uiteindelijk hebben 21 personen aan bovengenoemde activiteiten deelgenomen.

De dag zelf


Het beloofde een stralende dag te worden onder hoogzomerse condities en dat pakte heel goed uit gezien het feit dat we de gehele dag per fiets naar de activiteiten zouden gaan. Uiteindelijk zou per fiets zo’n 16 kilometer worden afgelegd, iets wat iedereen goed af ging.Restaurant De Soester Duinen


Om 9.00 uur was de inloop met koffie en een goed stukje gebak. Er was voor iedereen een flesje water en er werd zonnecrème uitgedeeld. Na een tweede kopje vertrokken we naar het Dierenpark.

Dierenpark Amersfoort


Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen door een viertal gidsen, die ons gedurende onze aanwezigheid uitgebreid over het wel en wee in een dierenpark informeerden. We werden in twee groepen ingedeeld. Na de rondleiding werd er geluncht.

Het Mondriaanhuis


De bijzonder vriendelijke medewerkers begonnen met iets te vertellen over het leven van Piet Mondriaan en we konden op eigen gelegenheid rond in het Huis waar we veel te weten kwamen over het toch wel verrassende leven van een van de grootste Nederlandse schilders/architecten .
We sloten af met een kopje thee/koffie.Bierbrouwerij Rock City


Na ongeveer een kwartiertje fietsen kwamen we aan op de happy hour locatie Rock City waar we hebben genoten van een proeverij van een vijftal speciaal bieren waarbij de bediening een korte toelichting gaf over hetgeen we dronken, met een lekker bitterballetje, nog steeds heerlijk genietend van het zonnetje.

Stayokay


De afsluiting bestond uit een gevarieerde BBQ.Aan de reacties van de deelnemers mag worden geconcludeerd dat ook dit zomeruitje weer een grootsucces. Iets waarmee we als bestuur als EC erg gelukkig zijn, al willen we zoals boven al is aangegeven de mening van de leden peilen over onder andere het tijdstip van het zomeruitje. Maar daar wordt op teruggekomen.Aat Visser

Gerelateerde berichten