21.1 C
Soest
21 juli 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Verslag van het zomeruitje op 16 juni 2022

Wat hebben we geboft met het weer. Toen we 2 maanden geleden ons jaarlijkse “zomeruitje” wilden invullen, vroegen we ons af: “wat nu als het met bakken uit de hemel regent?” Maar met 30 graden, volle zon en een goed gehumeurd gezelschap zat niets een mooie en gezellige buitendag voor ZakenVrienden Soest meer in de weg.

Al vroeg in de ochtend vertrokken we per luxe touringcar vanaf de parkeerplaats van StayOkay (dank Anne) met zijn dertigen naar Horst bij Ermelo voor een sportieve “Pitch and Putt”. In groepjes werden we na de koffie over de golfbaan verdeeld en met een golftas, clubs en ballen hebben we 9 holes afgewerkt. Niet alleen de holes, ook de “rough” werd zo nu en dan grondig bewerkt en een enkele keer hoorden we een “fore” roepen. Zelfs werd er een ‘hole in one’ behaald (hulde Stephan). Iedereen werd op zijn eigen niveau uitgedaagd en met een voldaan gevoel konden we na afloop genieten van ons frisje of pilsje op het terras van de golfclub.

Vervolgens zijn we met de bus naar de haven van Harderwijk gereden, waar drie botters, met schippers, voor ons klaar lagen. Op de motor van de boot zijn we naar een nabijgelegen eiland gevaren. Al direct hebben we op de boot kennis gemaakt met het ‘Harderwijks bittertje’ (gemaakt in Sneek(?)), de heerlijke, volle cake en de schippers, die zo uit de 18e eeuw leken te zijn weggelopen. Op het eiland kregen we een overdadige lunch aangeboden.

Na de lunch zijn we gaan varen – op de motor – op het Eemmeer. Hoewel het praktisch windstil was, werd voor de vorm nog wel even het grootzeil gehesen, maar al gauw dobberden uiteindelijk de drie botters, gebroederlijk naast elkaar. Het leuke was dat je zo over kon stappen van de ene naar de andere boot. Op onze boot heeft de schipper ons nog een heel verslag, met foto’s en demonstraties aan de hand van schaalmodellen, van de visvangst in het verleden op de Zuiderzee gegeven. Dat was vooral heel leuk omdat de man zelf een fanatiek en gepassioneerd (binnenvaart)zeeman was en voor wie het rondvaren met landrotten zoals wij het mooiste was dat er bestond. Ja, zelfs de Zuiderzee-balade werd op onze boot luidkeels meegezongen.

Na een middagje relaxen (oftewel luieren, dan wel mediteren of kletsen) werden we om een uur of zes weer teruggebracht naar de haven voor het restaurant. Door de windstilte waren we helaas te laat voor de stadswandeling, maar ook zonder deze fysieke inspanning waren we toch wel toe aan de maaltijd. Wie het geregeld heeft, weten we niet, maar minstens drie muziekkorpsen kwamen speciaal langs ons terras, zodat we zelfs van livemuziek konden genieten. Het eten was heerlijk en, zoals dat heet “moe maar voldaan”, werden we weer keurig per touringcar teruggebracht naar de StayOkay.

Met dank aan Aat en Rob voor het organiseren van deze heerlijke dag. Zoals je op één van de foto’s kan zien, zijn er zelfs vriendschappen voor het leven gesloten 😊. Maar ook dank aan de aanwezige vrienden en hun partners (leuk dat jullie er ook bij waren!) voor alle vrolijkheid van deze dag. Als je er niet bij kon zijn, en een aantal van jullie had er graag bij willen zijn, niet getreurd: volgend jaar gaan we ons best doen voor opnieuw zo’n dag.

Harold van Bourgondiën

Foto’s: Rombout Verschoor, Rombout Verschoor Video & Projecten en Willem Westerweel, FinFit Financieel Advies

Gerelateerde berichten