3.2 C
Soest
22 april 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Verslag van de bijeenkomst van 14 oktober 2021

Op donderdag 14 oktober waren wij te gast in het nog niet geopende restaurant Greenfield’s in Baarn. Hulde dat wij van de grote zaal gebruik konden maken.

Goede opkomst

Om 18.00u werd de extra Algemene Leden Vergadering geopend. Reden hiervoor was dat tijdens de ALV van vorige maand in Bowling Overhees is besloten om een tweetal zaken, gezien het geringe aantal aanwezige leden, een vervolg te geven de maand daarna, om zo een groter draagvlak te krijgen binnen de besluiten van onze club. Dit bleek een verstandig besluit want 27 leden hadden zich aangemeld.

Om 18.00u werd de vergadering geopend en de agenda vastgesteld met als belangrijkste punten de vaststelling begroting 2022 en het voor onze vereniging van toepassing zijnde Coronabeleid.

Extra ALV

Om te komen tot een sluitende begroting lag het voorstel er om de contributie te verhogen en de eigen bijdrage voor het dagprogramma en kerst te verhogen.

Het verhogen van de contributie werd met absolute meerderheid aangenomen. Of de eigen bijdrage dagprogramma en kerst voor de leden omhoog moet of dat de partners de werkelijk kosten betalen leverde een levendige discussie op. Aangezien dit punt niet direct een besluit nodig heeft en wij ook willen kijken naar de ontwikkelingen qua ledenaantal wordt een besluit doorgeschoven naar de ALV van 2022.

Het tweede onderwerp, ligt een stuk gevoeliger en er werd hierover heftig maar vooral constructief gedebatteerd. Nadat alle leden, die hierover wat te melden hadden, waren aangehoord, is gekomen tot een compromis. Dit compromis houdt in dat de richtlijnen zoals deze door de overheid zijn gesteld, worden gevolgd, gevolgd door de regels welke de betreffende horeca ondernemer hanteert. En dat laatste biedt gelukkig ruimte voor alle leden.

De aanwezige leden hebben aangegeven dat nog het bestuur nog de vereniging verantwoordelijk kan worden gehouden voor de gevolgen van landelijk beleid en dat van de horeca ondernemer.

Duidelijk is dat de leden zich erg betrokken voelen bij de club en dat we er trots op mogen zijn dat het ledenaantal nauwelijks tot niet terugloopt, iets wat vele andere clubs/verenigingen over het algemeen niet kunnen zeggen.

Om 18.45 werd de vergaderingen gesloten.

Rob Wuijster

Om 19.00u was het woord aan Rob Wuijster.

Rob is voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en mental coach in de topsport. Rob is onder andere werkzaam geweest voor de Nederlandse Rugby Bond, de Nederlandse IJshockey Bond en twee voetbalclubs uit de Jupiler League (tegenwoordig Keuken Kampioen Divisie).

Momenteel geeft hij speeches voor ondernemers, bedrijven, topsporters en topsportteams.

Rob heeft ons op een inspirerende en energieke manier meegenomen in zijn betoog hoe je je eigen gedachten gunstig kunt beïnvloeden waardoor je nog betere resultaten kunt bereiken.

Kortom, we hebben stevig aan ons onderbewustzijn gewerkt.

Koud en warm Buffet

De avond werd besloten met een door de broers Demmers samengesteld buffet wat van een uitstekende kwaliteit was met bovendien nog een dessertbuffet. Hoewel de locatie nog in oude staat verkeert, zal in het voorjaar aldaar een Italiaans specialiteiten restaurant geopend worden. Wellicht een mooi idee om daar tegen die tijd neer te strijken voor een bijeenkomst.

Inloopborrel

Tot slot willen wij jullie wijzen op de inloopborrel van donderdag 28 oktober in café Klinkhamer (Soester Duinen). Dit zal de eerste keer zijn dat deze georganiseerd wordt. De bedoeling is om ongedwongen met elkaar van gedachte te wisselen over allerlei zaken, onder het genot van een lekker drankje. De start is om 17.00 uur en we eindigen om 19.00 uur. Komt allen gezellig langs.

Bestuur en EC

Gerelateerde berichten