14.6 C
Soest
29 mei 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Vakantie voorbij

De zomerstop is weer voorbij en dus het werk weer opgestart. Als voorzitter heette ik de zakenvrienden van harte welkom op onze eerste bijeenkomst na de zomerpauze. Al was het niet helemaal pauze. We hebben twee borrels gehad. Eén bij Frits van Barneveld en één bij Aat Visser thuis. Het was er erg gezellig en Frits en Aat nogmaals hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid.

Het is meteen weer hard werken na de vakantie. Namelijk een bedrijfsbezoek en wel bij de mannen van het grove werk, de betonbouw van het bedrijf van Eric van Schaik en Wim van Looijengoed, MBS Beton in Soest. MBS maakt betonnen constructies voor wegen, stations, viaducten, voor de agrarische sector (keerwanden) en voor de woningbouw. Ze zijn daarin toonaangevend en werken dan ook voor opdrachtgevers in het hele land. Wij mochten een bezoek brengen aan het kantoor aan de Energieweg. Hier kregen we een interessante en levendige presentatie door bedrijfsleider Roel Balkenende over de verschillende projecten, die MBS heeft gemaakt. Eigenaar Eric van Schaik trad op als gastheer en de hartelijke ontvangst met borrel en hapjes werd door personal assistent/office manager Wieneke verzorgd.

Na de presentatie hebben we de fabriek aan de Zuidergracht bezocht. Uniek was het inkijkje in het fabricageproces van de betonwerken. Met name de diverse mallen voor de producten, maar met name de door Eric uitgevonden metalen, instelbare mal voor betonnen trappen, was een eyecatcher. Het leuke van het proces is dat het zowel een combinatie is van hoogtechnologisch kunnen maar dat gecombineerd met het simpele handwerk. Alhoewel de locatie Soest niet eens de grootste van de vestigingen vn MBS is, maakte deze wel een imposante indruk op ons.

Na afloop van het bezoek zijn we met Eric, Roel en Wieneke en met een gezonde dosis trek naar de Soesterduinen gereden. Daar stond weer een heerlijk driegangen menu klaar. Dank aan het personeel van Soester Duinen. We hebben genoten van het heerlijke eten en elkaars gezelschap.

Dit was weer een veelbelovend vervolg van ons jaar. Het leuke van zo’n bedrijfsbezoek is ook, omdat het grootste aantal van onze leden een kantoorbaan heeft of als adviseur werkt, dat je op andere ideeën gebracht wordt. Je krijgt een frisse blik krijgt en je gaat “out of the box” denken.
Sowieso was het leuk om een kijkje in de keuken te krijgen van een zeer succesvol Soester bedrijf.

Harold van Bourgondiën

Gerelateerde berichten