18.3 C
Soest
21 juli 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Terug in het zadel

‘Terug in het zadel’, dat geldt niet alleen voor onze spreker van vanavond, maar ook voor Aat Visser en Ad van der Meer die na afwezigheid door ziekte vanavond gelukkig weer in ons midden zijn. Welkom terug Aat en Ad, fijn dat jullie er weer zijn!

Voor het geluk geboren

Liesbeth Mekkering, onze spreekster van vandaag is een mooie, goed verzorgde vrouw van rond de 60. Vroeger lachte het leven haar toe. Als kind speelde ze al in de selectie van het Nederlands hockey-elftal. Haar studie Rechten ervoer ze als één groot feest. Toch maakte ze die studie niet af. Haar vader vond dat het tijd was om serieuzer te worden en aan het werk te gaan, van studeren kwam toch niets. Liesbeth ging succesvol aan de slag in de uitzendbranche en werd uiteindelijk headhunter in haar eigen bedrijf Interlace Executive Search. Na 13 jaar liet ze zich uitkopen door haar zakenpartner. Toen stortte ze zich met hernieuwde kracht op haar passie paardrijden. Ze haalde zelfs haar vrachtwagenrijbewijs om zelf met haar paardentrailer te kunnen rijden. Ook als amazone was ze succesvol, ze stond twee keer op het Nederlands Kampioenschap Jachtpaarden, een keer zelfs samen met haar zoon. Maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2000 startte Liesbeth een nieuw bedrijf, Humatch, een bedrijf voor executive search en werving & selectie. Na een wat moeizame start door de crisis, liep ook dat als een zonnetje.

Het drama

In 2007 ging het mis, Liesbeth moest na 33 jaar afscheid nemen van haar man Dick. Een jaar later sloeg het noodlot nogmaals toe. Bij een paardrijongeluk scheurde Liesbeth haar kniebanden. Ze kreeg een trombosebeen dat behandeld werd met bloedverdunners. Die bloedverdunners werden haar uiteindelijk bijna fataal. Na allerlei medische ingrepen kreeg ze uiteindelijk een bloeding in haar nek die niet adequaat behandeld werd. Door deze medische misser liep Liesbeth een incomplete hoge dwarslaesie op, ze raakte vanaf haar borst verlamd. Het meisje dat voor het geluk geboren leek, werd een gehandicapte vrouw in een rolstoel.

De strijd

Na de eerste wanhoop werd de vechter in haar wakker. Ze boekte kleine vooruitgangen die ze zag als grote successen. Door haar harde werk raakte Liesbeth zelfs overtraind, maar het lukte haar om uit de rolstoel te komen en weer te lopen met een rollator. Haar bedrijf ging gedurende dit proces helaas failliet.
Een nieuwe strijd diende zich aan, die tegen de verzekeringsmaatschappij. Het ziekenhuis ontkende dat er een medische fout was gemaakt en de verzekering wilde niet uitkeren. Uiteindelijk, bijna 8 jaar na het ongeluk, won ze die zaak. Daarna volgde een enorme rekening van haar advocatenbureau. Er werd beslag gelegd op al haar rekeningen. Maar ook daar kwam ze uit.

De nieuwe start

Liesbeth geniet weer van het leven. Ze ging weer paardrijden, schreef een boek over haar ervaringen en startte een nieuw bedrijf. Ze bemiddelt nu high-end IT-ers uit Bulgarije naar werk in Nederland. Daarnaast begeleidt ze mensen in hun strijd tegen verzekeraars. En aan het einde van de avond liep ze zelfstandig, met krukken, de zaal uit.

De boodschap

Liesbeth Mekkering beleefde grote hoogtes en diepe dalen in haar leven. Zowel op persoonlijk vlak als zakelijk. Maar ze hield zich staande en worstelde zich succesvol terug. Succes is voor haar: doelen stellen, wilskracht, passie en inzet hebben, strijdvaardig zijn, geloven in jezelf en steeds weer opnieuw beginnen. Wie weet kunnen wij, zowel in ons ondernemerschap als privé, daar nog iets van leren!

Tekst: Sandra Goutier, All Text Power

Gerelateerde berichten