0.3 C
Soest
8 februari 2023
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Stijlvol kerstdiner 2017 bij Eetvilla van den Brink

Velen hadden er – volkomen terecht – echt naar uitgekeken en donderdag 14 december was het zover: het jaarlijkse kerstdiner voor ZVS-leden en partner. In totaal 55 personen, de meeste in gala/smoking, hadden een topavond in Eetvilla van den Brink.

Gala/smoking

De onvolprezen ZVS-evenementencommissie, bestaande uit Aat Visser, Sylvester Roest en Jeroen van Netten, had voor de leden en hun partner een stijlvolle avond georganiseerd in de extra sfeervol versierde Eetvilla van den Brink. Om 18.45 uur verzamelden zich de eerste gasten die, net als de latere gasten, werden vergast op een heerlijk glaasje Prosecco en vervolgens enkele uiterst smakelijke amuses. Ondertussen had pianist Joakim Peter, die voorheen onder meer enkele jaren speelde in de befaamde club Crazy Piano’s, al zijn eerste muzikale hoogtepuntjes ten gehore gebracht.

Michelin-ster?

Om ongeveer 20.00 uur gingen alle gasten aan tafel en werden we verwend door tal van culinaire heerlijkheden bereid door chef-kok Daniël en zijn keukenbrigade. In de wandelgangen was te horen dat ongeveer iedereen van mening is dat het kerstdiner van Eetvilla van den Brink echt Michelin-ster-waardig was. Hoe dan ook: het viergangendiner, o.a. geserveerd door Stef en Sebastian zelf, was fantastisch. Dat gold ook voor de begeleidende wijnen. Hulde, hulde, hulde.

Passend

Pianist Joakim Peter voelde perfect aan dat de gasten aan tafel niet alleen heerlijk willen eten en drinken maar ook rustig met elkaar willen praten. Hij hanteerde daarom een passend volume voor zijn prachtige pianospel en zang. Ook zijn saxofonist speelde, passend bij de avond, op ingetogen wijze de sterren van de hemel.

Dancing queen Johanna

Wat later op de avond nam – echt waar – Anne Breemer samen met zijn partner het initiatief om de openingsdans te verzorgen. Al gauw volgden vanaf toen vele anderen, vooral dames. Ronduit indrukwekkend waren de prachtige dansbewegingen van Johanna Six. Naar verluidt is zij gisteren meteen gecontracteerd als hoofdact voor het volgende kerstdiner.

Eetvilla van den Brink: we hebben volop genoten. Hartelijk bedankt voor jullie gastvrije ontvangst en culinaire topprestaties.

Tekst: Jeroen van Netten, Rhinoz

Gerelateerde berichten