14.7 C
Soest
18 juni 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Nieuwjaarsreceptie 2023 in De Soester Duinen

Een nieuw jaar, een nieuw geluid …

Geen beter begin, dan die van een nieuw jaar. Op 19 januari 2023 waren we met zijn allen in opperbeste stemming te gast in restaurant Soester Duinen.

Als voorzitter heette ik iedereen van harte welkom op deze eerste avond in het nieuwe jaar. Een speciaal welkom had ik voor onze introducees, Michelle en Roy.

Een nieuw jaar heeft altijd weer wat spannends. Het oude jaar is voorbij en dat jaar heeft je weer heel veel herinneringen opgeleverd. Sommige zul je koesteren; andere probeer je liever te vergeten; en met sommige zul je je dit jaar nog steeds moeten bezighouden. Maar voorop staat de frisse nieuwe start. Het is dan weer een grote verrassing wat het nieuwe jaar zal brengen. Vooraleerst een nieuw voorjaar en mooie zomer. Maar afgezien van deze wetmatigheden, wat kunnen we verwachten? Ik ben op internet gaan struinen met de zoekvraag: wat gaat 2023 ons brengen en dat leverde de volgende voorspellingen op:

 • Een bekende voorspeller was Nostradamus, geboren in Frankrijk in 1503. Zo zou hij hebben voorspeld dat de oorlog na de winter waarschijnlijk weer door gaat. Dat ondanks plannen van miljardairs (Elon Musk) en wereldleiders om Mars te koloniseren dit niet gaat lukken. Ook voorziet hij een nieuwe paus en een nieuwe ramp.

Andere voorspellers roepen:

 • Hoge prijzen voor voedsel en brandstof
 • Oekraïne gaat oorlog winnen
 • Hernieuwbare energie maakt doorbraak
 • Gezondheid van Biden maakt herverkiezing onzeker
 • Nederland krijgt eigen virtuele cryptomunt
 • Het noordelijk deel van Europa wil zich gaan afsplitsen van de zuidelijke europese landen
 • En een leuke: Vlaggen halfstok op officiële gebouwen als gevolg van een niet voor de hand liggende reden.
 • In de smartphones van de toekomst komen snuffelchips. De geur die je verspreidt zal een hele reeks info kunnen verschaffen over je gezondheidstoestand. Maar wat als je telefoon gaat roepen: bah, je stinkt. Ik kap er mee????
 • Elektronische enkelbanden komen steeds meer in zwang. Ook op bancair- en sociaal gebied. Niets blijft meer verborgen. Zorgverzekeringen gaan hier ook gebruik van maken. Bíjvoorbeeld bij alcoholisten die ergens drank proberen te kopen. Hoe moet ik me dat voorstellen? Gaat er een alarm af op het politiebureau als ik een slijterij binnenloop? krijg ik een stroomstoot als ik probeer met mijn enkelband een slijterij te betreden? Hoe zo privacy en AVG?
 • Nederland zal op termijn nog dichter bevolkt raken en wel omdat er steeds meer kustplaatsen bij komen en door het veranderende klimaat schuift de kust landinwaarts op, Nederland wordt kleiner. Water overal water, daarom lijken steeds meer mensen van het westen naar het oosten te verhuizen. Oftewel, Soest aan zee …..?

Kortom allemaal onzekerheden en niet eens overwegend leuke onzekerheden. Gelukkig is er komend jaar één mooie en positieve zekerheid en dat is Onze Club, Zakenvrienden Soest. Ik roep dan ook iedereen op om dit jaar in grote getale naar onze bijeenkomsten van dit jaar te komen en dan zal je vast en zeker een leuk jaar hebben!!

Na de toast met de door Thijs Duindam van Soester Duinen aangeboden prosecco klonk een luidkeels, instemmend “Proost!”.

Daarna zijn we naar boven, het restaurant, gegaan, waar we de aftrap voor het nieuwe jaar onder het genot van een heerlijk driegangen diner voortgezet hebben tot het einde van de avond.

Vrolijk en voldaan en vol goede moed vertrokken we huiswaarts.

Voor degenen die er niet bij konden zijn: ik wens jullie allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar en veel gezondheid en geluk.

Harold van Bourgondiën, voorzitter

Gerelateerde berichten