12.2 C
Soest
18 juni 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Natuursteen Gooiland

Het is 16 mei 2024 en we zijn uitgenodigd bij Natuursteen Gooiland. Jos Otten ons zeer gewaardeerd lid van onze mooie club, die ook al voor de bijeenkomst had gezorgd bij het succesvolle bedrijfsbezoek bij Tops Edelgebak waar met name Lenka de partner van Jos een hoofdrol speelde, was ook dit bezoek weer een groot succes.

Natuursteen Gooiland in Hilversum bestaat al zo’n 50 jaar en is opgericht door de vader van Marcel en Peter van der Vaarst, die ons zeer hartelijk verwelkomden.

Naast het fabriceren van grafwerk is Natuursteen Gooiland leverancier van natuurstenen vloeren, aanrechtbladen, openhaardplateaus en verdere interieur- en tuintoepassingen.

Na het welkomstwoord van Aat, geassisteerd door Jeroen van Netten, kon een mooie avond beginnen, bij gebrek aan de bestuursleden Harold, Ben en Rob, die in het buitenland verbleven. Al snel bleek dat Jeroen zich grondig had voorbereid op dit bezoek met een aantal sterke vragen, zoals:

– Wat maakt iets natuursteen? (er zijn natuurstenen en keramische stenen, zie Google).
– Wat is jullie ambachtelijkheid (hakken, steen op maat maken en in werkstuk naam e.d. beitelen)
– Wat was de afgelopen 10 jaar de belangrijkste ontwikkeling in jullie vakgebied (automatisering/toepassing van CNC machines).
– Welk advies hadden jullie eerder willen ontvangen (Marcel had het ambachtelijke steenhouwen incl. beitelen graag geleerd maar moest commercie in van pa).

Kortgezegd er viel voor Marcel en Peter een heleboel toe te lichten, zeker omdat ook anderen ook met min of meer relevante vragen kwamen. Nadat alle vragen gesteld waren kregen we een rondleiding door het bedrijfscomplex waarbij uitleg werd gegeven van de werking van de diverse machines.

Tot slot brachten we een bezoek aan de showroom van het bedrijf.

Kortgezegd een zeer geslaagd bedrijfsbezoek waarvoor we Jos nogmaals willen bedanken en tevens de gastheren Marcel en Peter en hun collega Remco die met veel enthousiasme over hun bedrijf vertelden over een ambacht dat steeds meer lijkt te verdwijnen.

Daarna de auto in om ons te spoeden naar Zuyver samen eten en drinken aan de Burgemeester Grothestraat in Soest waar we, verwelkomt door Amber Ott rond 19.45 verwelkomt werden en waar we ons te goed konden doen aan heerlijke gerechten en drankjes.

Deze geslaagde avond werd rond 22.30 uur afgesloten.

Gerelateerde berichten