21.1 C
Soest
21 juli 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Leerzaam en leuk bedrijfsbezoek Valk Architecten

Wie had dat gedacht ..

De altijd wat rustige en bedaarde Arjan Valk, bleek ineens een bevlogen en enthousiast spreker. Op 17 november 2022 waren we door hem uitgenodigd om zijn nieuwe kantoorpand aan het Kerkplein te bezichtigen. Dat het kantoor ook nog eens al 50 jaar bestaat, was een mooie extra reden. Dat lieten we ons natuurlijk geen tweede keer zeggen. Met een grote nieuwsgierigheid, maar toch ook wat reserves, immers wat kan er nu zo boeiend zijn aan het kantoor van een architect, togen we donderdagavond naar het Kerkplein.

Nou, onze twijfel was volledig onterecht. Arjan had met zijn team: Petra, Henk Jan en Marjolein een warme, gastvrije en gezellige ontvangst voorbereid met voor iedereen meer dan voldoende hapjes en drankjes. Ook had Arjan een wervelende presentatie klaar staan. Maar eerst moesten we onze hersenen pijnigen door een quiz te beantwoorden. Een quiz waarvan de winnaar een cadeau zou ontvangen, dat in de toekomst “heel veel waard zal worden”, aldus Arjan. We kregen allemaal een fel geel gekleurd petje met de naam Valk erop en aan de hand van “petje op / petje af” moesten we zijn vragen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden. De vragen bleken niet makkelijk en er vielen termen, die in de bouw blijkbaar normaal zijn, maar die een eerzaam burger gekleurde koontjes doet geven. Na een spannende strijd, bleek Caroline de winnaar! Zij opende het cadeau en het bleek …. een geel petje te zijn!! Maar, deze met handtekening van Arjan himself. Caroline zou deze curiositeit goed bewaren.

Na de quiz heeft Arjan laten zien wat hem beweegt in zijn werk en hoe hij in overleg met de klant een bouw of verbouwing tot uitvoering brengt. Het originele karakter van een pand behouden vindt Arjan nog de leukste uitdaging. Aan de hand van een aantal afbeeldingen van zijn diverse projecten kon je goed zien, dat Valk Architecten daarin zeer geslaagd is. Het was voor ons allen een leerzame maar vooral leuke avond.

Na afloop van het bedrijfsbezoek wandelden we naar restaurant M‘EAT Tapas en Steak. De lange tafel stond voor ons klaar en op professionele en gastvrije wijze heeft het team van Mustapha ons verzorgd en hebben we de rest van de avond in aangename en vrolijke sfeer heerlijk gegeten en gedronken en de wetenswaardigheden van de afgelopen maand met elkaar gewisseld. Het was een zeer geslaagde avond. Dank aan Valk Architecten en M’EAT!

Harold van Bourgondiën, Voorzitter

Foto’s: Rombout Verschoor, Rombout Verschoor Video & Projecten

Gerelateerde berichten