12.2 C
Soest
18 juni 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Leerzaam en gezellig ZVS jaaruitje in Rotterdam

Op 18 juni toog een bus vol ZVS-leden met hun partner naar Rotterdam voor het jaarlijkse “dagje uit” van ZVS. Vooraf kreeg iedereen uit handen van de organisatoren Caroline Jagtenberg en Irma de Beer een wit dan wel rood of groen rugzakje met daarin lekkere versnaperingen.

De Rotterdam: niet zomaar een gebouw

Pas in Rotterdam werd onthuld waarom Irma de Beer (www.mp-mp.nl) diverse kleuren rugzakjes had uitgedeeld. De ZVS-groep werd voor de gidsentoer opgedeeld in 3 groepen met elk hun eigen gids. Deze vertelden honderduit over het bijzondere gebouw “De Rotterdam”, direct gelegen aan de Nieuwe Maas. Bij hun enthousiaste toer van kelder tot aan de hoogste (41e) etage met schitterend uitzicht werden architectonische uitdrukkingen als “het kenmerkende DNA van het gebouw” en “een bijzondere interactie en verbinding met de omgeving” niet geschuwd.

Bezoekje aan Katendrecht

Bijna overladen met interessante informatie gingen we vervolgens naar de hipste “hotspot’ van Rotterdam: De Fenix Food Factory gelegen op Katendrecht. Hier genoten wij van een pure, eerlijke en voedzame lunch. En sommigen vervolgens van een eerste biertje.

Razendsnelle watertaxi

Met een akelig snelle watertaxi stoven we vervolgens naar de overzijde. De gidsen vertelden daar allerlei wetenswaardigheden over diverse bijzonder gebouwen waaronder de aankomsthal van de Holland-Amerika Lijn, “De rode toren/Het Bamboe-kantoor”, “Het Witte Huis” en de markante Kubus-woningen.

De Markthal: overrompelend

Daarna werden we overrompeld door het groteske en prachtige gebouw “De Markthal”. Ook hierover wisten de gidsen heel veel achtergrondinformatie op te dissen. Tijdens een speciale “Markthal-toer” kregen we ook een exclusief kijkje in de keuken in de catacomben van de “De Markthal.”

BBQ bij Stayokay

Om circa 17.30 uur was het dagprogramma afgelopen en werd deze geweldige dag besproken en in gepaste mate afgesloten met een drankje. Het grote voordeel van dat laatste was dat het hier hierdoor lekker rustig was in de bus omdat menigeen een powernapje deed. Ondanks de diverse files kwamen we mooi op tijd aan bij voor Stayokay voor de BBQ die door Anne Breemer voortreffelijk was verzorgd.

Hulde en dank

Iedere deelnemer vond het een bijzonder gezellige, leerzame en leuke dag en stak de loftrompet uit voor de evenementencommissie. Caroline en Irma: hartelijk bedankt, het was top!

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten