3.2 C
Soest
22 april 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Jaap Oostlander beduusd en even sprakeloos…

Normaal gesproken blinkt een Algemene Leden Vergadering (ALV) uit door saaiheid. Zo niet de ALV van ZVS op 16 april 2015. Het bestuur nam de verschillende agendapunten kort en bondig door met de bijna 40 aanwezige leden. Hierbij werd de kascommissie, bestaande uit Mels van Vulpen en Edgar Kettlitz, décharge verleend en bedankt met een klinkend applaus. Aat Visser meldde zich vervolgens aan om volgend jaar zitting te nemen in de kascommissie.

Statutenwijziging

Volgens de ZVS-statuten mag een ZVS-bestuurslid maximaal 3 termijnen van elk 3 jaar zitting nemen in het bestuur. Een ernstige fout, zo is gebleken. Want als daar strikt aan vastgehouden zou worden gehouden, zou Jaap ons ontvallen als secretaris. En dat wil natuurlijk niemand. Want met een beetje overdrijving kun je zeggen: ‘Jaap = ZVS’. Gelukkig wordt deze ernstige onvolkomenheid in de statuten binnenkort verholpen. Jaap werd – terecht – volop gecomplimenteerd met zijn uitstekende werk voor ZVS en mocht van Johanna Six een mooi wijnpakket en zoenen in ontvangst nemen.

Vooraankondiging: 18 juni ZVS dag-uitje

Irma de Beer, samen met Caroline Jagtenberg, de ZVS-evenementencommissie, onthulde vervolgens dat we op 18 juni, samen met partner, naar Rotterdam gaan en daar o.a. prachtige architectuur en de Markthal gaan bekijken onder leiding van een gids. En ze verklapte alvast dat Wim Kieft over enige tijd spreker zal zijn bij ZVS (bij Stayokay Soest).

Geweldig buffet

Na de vergadering stond er een geweldig buffet voor ons klaar en werd er gezellig nageborreld.

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten