14.6 C
Soest
29 mei 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Fantastisch ZVS dagprogramma op 15 juni

‘Lest best’ zullen Irma de Beer en Caroline Jagtenberg gedacht hebben toen ze,
in hun rol van ZVS-evenementencommissie, begonnen aan hun laatste klus: de organisatie van het dagprogramma 2017. Deze was in één woord: geweldig!

Heerlijk zonnig

De weergoden waren ons op donderdag 15 juni bijzonder gunstig gestemd en ‘De Bilt’ hield woord door ons te trakteren op heerlijk zonnig weer. In totaal circa 45 ZVS-leden en hun partner meldden zich, gewapend met een al dan niet elektrisch aangedreven fiets, rond 9.45 uur bij het Soest-Zuidse restaurant Sabrosa. Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en taart. Na een korte uitleg door Caroline en Irma was het voor vrijwel iedereen duidelijk in welke groep men was ingedeeld en gingen we per fiets naar de Grote Kerk in Soest.

Hans Kruiswijk

Daar werden we, geheel volgens plan, opgewacht door de bekende dorpsverteller/auteur Hans Kruiswijk. Op uiterst boeiende en gedreven wijze vertelde deze voormalige biologieleraar allerlei wetenswaardigheden over de geschiedenis en de ontwikkeling van het door ons allen zo beminde dorp Soest. Wie meer wil weten over Soest zou bijvoorbeeld het door Hans Kruiswijk geschreven boekje ‘Straatpraat’ kunnen aanschaffen en/of (eindelijk) eens het Museum Soest kunnen bezoeken.

‘Het Lokaal’

In een lange stoet togen we vervolgens, evenwijdig aan de Eem, per fiets naar de eet/drinkgelegenheid ‘Het Lokaal’ in het Oliemolenkwartier in Amersfoort. In de bijzondere vintagestijl van deze uitspanning deden de wij ons eerst tegoed aan een heerlijke lunch met verse en pure producten en vervolgens aan enkele ambachtelijk bereide biertjes die dankzij het warme weer uitstekend smaakten.

Onstuimige Tuk Tuk-rit

Na een korte wandeling verzamelden we ons vervolgens aan de gene zijde van de Eem, bij wereldrestaurant Dara om precies te zijn. Degenen waarvan de captain een roze rugzak had ontvangen begonnen met een rit door Amersfoort per elektrische Tuk Tuk waarbij onderweg allerlei vragen beantwoord moesten worden. Omdat men zich op tijd weer bij het startpunt moest melden hielden de Tuk Tuk-chauffeurs het tempo er goed in.

Heerlijke sloepentocht

De ZVS-leden en partner waarvan de captain een paarse rugzak toebedeeld had gekregen vervoerden zich ondertussen per sloep. Ook zij kregen een vragenlijst mee. Na afloop van de eerste Tuk Tuk-rit/race en Sloepentocht werd er gewisseld: de ‘Tuk Tukkers’ betraden de sloepen en de ‘Sloepers’ wurmden zich in de Tuk Tuks.

Na afloop van dit leuke en leerzame programma-onderdeel werd er een gezellig glaasje gedronken bij Dara en werd, bijna uit het niets, een algemene winnaar van beide programmaonderdelen bekend gemaakt.

IJs en tegenwind

Na het verorberen van een heerlijk Italiaans ijsje in een vintage ijssalon nabij de Eem zochten de ZVS’ers en hun partner hun stalen ros weer op. Vervolgens werd, met enige tegenwind, de thuisreis aanvaard en verzamelden we ons opnieuw in restaurant Sabrosa. Daar was het inmiddels gezellig druk en deden we ons tegoed aan verkwikkende drankjes en vervolgens aan een heerlijk diner met uiteenlopende mediterrane spijzen. Aan het eind van deze superdag verblijdde ZVS-voorzitter Wilco Wernsen de aftredende evenementencommissie met vele lovende woorden en een prachtige bos bloemen.

Namens het bestuur en alle leden van ZVS: ‘Irma en Caroline, hartelijk bedankt voor jullie geweldige werk als evenementencommissie de afgelopen 3 jaar.’

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten