5.6 C
Soest
22 april 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Een gelukkig nieuwjaar met een glas bubbels

Vanavond 18 januari 2024 is onze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar. Een bijeenkomst niet helemaal volgens ons gebruikelijke stramien, maar het belooft weer een gezellige avond te worden. We wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar met een glas bubbels, aangeboden door Thijs Duindam van de Soester Duinen.

In de wereld is veel aan de hand op dit moment. Helaas hebben we daar geen invloed op, maar we hebben ieder nog wel ook onze eigen uitdagingen. Uitdagingen die ook in ‘goede voornemens’ zijn vastgelegd.

Als bestuur leek het ons een goed idee om onze vrienden te helpen met hun voornemens door te vragen wat hun ‘goede voornemens’ of – zakelijker gezegd – ‘plannen’ voor het huidige nieuwe jaar zijn. We hebben een flink aantal reacties ontvangen. Volgend jaar gaan we kijken door middel van een persoonlijk verslagje wat er van de voornemens terecht gekomen is.

Van de ruim 20 voornemens betreft de meerderheid het streven naar: gezondheid, leuk leven en positief zijn. Enkelen zijn minder ambitieus want voor hen was het voldoende als 2024 hetzelfde als 2023 zou zijn. Dus “gewoon weer vooruit”. Verder een paar bijzondere voornemens:

  • Afvallen, minder suikers en een wasbordje
  • Nijmeegse vierdaagse
  • Vreedzame wereld
  • Mensen liever voor elkaar
  • Leuke samenwerkingen
  • Specialisatie in werk (seniorkeurmakelaars)
  • Meer automatiseren
  • Een mooi thuis

Vooral opvallend is de nadruk op gezondheid. We nemen dat blijkbaar niet als vanzelfsprekend aan.
Ook is vaak genoemd “het met elkaar/anderen leuk hebben”. Daarentegen zegt niemand: mijn inkomen op peil houden, of veel geld verdienen. Blijkbaar is dat niet favoriet.
Ook lees ik niet, op een uitzondering na, “meer bewegen”. Waarschijnlijk doen we dat al genoeg.

Mijn tip aan degenen die een goed voornemen hebben: Stel je doelen SMART op: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

Volgend jaar zien we wat ervan terecht gekomen is. Ook ben ik dan benieuwd naar het wasbordje!

Het is altijd weer gezellig om iedereen weer te spreken onder het genot van drankje en diner. Dankzij de kok en de bediening van Soester Duinen is de avond weer helemaal geslaagd geweest en zijn we daarmee het nieuwe jaar goed begonnen.

Harold van Bourgondiën, voorzitter

Gerelateerde berichten