8.8 C
Soest
28 februari 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

De wondere wereld van olijfolie

Donderdag 19 februari was de veel gevraagde spreker Gregor Christiaans te gast bij ZVS. Gregor is eigenaar van het aan de horeca leverende bedrijf Olijfbedrijf in Naarden, is Nederlands enige gecertificeerde olijfolieproever, Lid van de Italiaanse Organisatie van Olijfolie Proevers en een absolute olijfolie-expert in Europa.

Man met een missie

Duidelijk was dat deze bevlogen spreker echt een missie heeft. In het kort: de consument en o.a. studenten (meer) bewust maken van de vele kwaliteitssoorten die er zijn op het gebied olijfolie. En ook hen er voor te behoeden dat ze een slechte kwaliteit kopen, te voorkomen dat je een mindere kwaliteit koopt dan je denkt te kopen en te voorkomen dat je te veel betaalt. Natuurlijk is het ook zijn doel om eraan bij te dragen dat we met z’n allen nog lekkerder eten met een lekkere en betaalbare olijfolie.

Over smaak valt te twisten

Na een kort maar boeiend kijkje in de wondere wereld van de olijfolie en onder meer de frauduleuze handelspraktijken van sommige producenten, mochten we (eindelijk) proeven van de 3 kleine glaasjes olijfolie op tafel. Sommigen vonden olijfolie 2 ‘best’ lekker, anderen waaronder Gregor Christiaan, vonden nummer 3 het lekkerst en weer anderen vonden die nou juist totaal niet ‘te hachelen’. Over smaak valt dus te twisten. Dat werd dan ook volop gedaan, in goede harmonie uiteraard.

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten