9.4 C
Soest
19 april 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Bijzondere nieuwjaarstoespraak door Johanna Six

Op donderdag 15 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van Zaken Vrienden Soest plaats. Het ‘eigen’ ZVS-zaaltje boven bij Eetvilla van den Brink was tot de nok toe gevuld met leden en introducées. Misschien kwam dat wel omdat in de uitnodiging stond dat de keukenbrigade van De Eetvilla een meer dan overheerlijk buffet zou bereiden (die belofte zijn ze overigens beslist nagekomen). Of het was zo gezellig druk omdat de enkele dagen daarvoor 50 jaar geworden Stef Ott (proficiat Stef!) had laten uitlekken dat iedere aanwezige een drankje op zijn kosten zou ontvangen.

Inspirerende events in 2015

Zeker is dat het een bijzonder geslaagde avond was. Ook al omdat Irma de Beer (MP Promotions) onthulde dat zij samen met Caroline Jagtenberg ook dit jaar weer diverse leuke en inspirerende presentaties voor ons in petto heeft. Zo vertelt binnenkort een erkende olijfoliespecialist ons alles over olijfolie en hoe diverse malafide lieden u knollen voor olijven proberen te verkopen.

The world goes round

Heel even werd gedacht dat onze gewaardeerde ZVS-voorzitter Johanna Six een beetje draaiierig werd tijdens haar bijzonder ludieke nieuwjaarstoespraak. Maar niets was minder waar. Refererend aan een heel oude wijsgeer uit lang vervlogen tijden (Sofocles?) bracht ze beeldend naar voren dat tal van ontwikkelingen, waaronder jeugdige opstand tegen gezag(dragers), maar ook diverse economische ontwikkelingen cyclisch te verklaren zijn. En dat die ontwikkelingen feitelijk niet echt nieuw maar min of meer voorspelbaar zijn.

Waar anders dan bij Zaken Vrienden Soest wordt je getrakteerd op zulke tot nadenken stemmende originele toespraken? Uiteraard werd vervolgens volop getoast op ieders gezondheid en zakelijke voorspoed en werd het ook voor het overige een bijzonder geslaagde ZVS-avond.

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten