-0.7 C
Soest
28 maart 2023
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Bijzondere bijeenkomst

Voor de septemberbijeenkomst van de Zakenvrienden Soest is de planning aangepast in verband met het vroegtijdige overlijden van zakenvriend Ed Verhoeff. Het geplande bezoek aan de Kaasboerderij werd afgezegd. Tijdens het diner bij Eetvilla van den Brink was er gelegenheid om samen stil te staan bij het leven en het overlijden van Ed. Op verzoek van de familie schreef iedereen zijn of haar herinnering aan Ed in een speciaal album.

In memoriam Ed Verhoeff

Ed was een graag gezien lid dat met zijn humor, brutaliteit en gulle lach node gemist gaat worden. Ed was een bekende Soester, werkzaam als Bruggenbouwer tussen Soester ondernemers en de Soester Courant. Zijn kracht lag in het verbinden van mensen. Ondernemen zat in zijn bloed en als voormalig ondernemer wist hij waar hij over sprak. Zijn ideeën en energie deelde hij graag met alle ondernemers. Zo was hij de geestelijk vader van onder andere De Kleine Soester, een special over plaatselijke bedrijven als bijlage bij de Soester Courant. Daarnaast was hij een levensgenieter en een echte familieman.

Ed Verhoeff

Dit voorjaar kreeg Ed slecht nieuws. Met zijn bekende humor en vechtlust trad Ed de ziekte tegemoet. Die fucker, of Toby, zoals hij de tumor noemde, zou hem er niet onder krijgen. Hij zou die rotziekte wel eens een opdonder geven. En dat heeft hij gedaan. Hij heeft zich met hand en tand verzet tot het echt niet meer ging. “Het is wat het is” zei hij Ed uiteindelijk en legde zich er bij neer.

Gelukkig heeft Ed de trouwdag van zijn dochter begin september nog kunnen meemaken. Hij heeft er van genoten tot het gaatje. Een werelddag zoals hij zelf zei. Dat kon niemand hem niet meer afnemen.

Daarna is het helaas snel gegaan. Op 17 september moest Ed afscheid nemen van het leven, en wij van hem. Ed is 55 jaar geworden.

Op 24 september is er in het bijzijn van zijn gezin, familie en goede vrienden in besloten kring afscheid genomen van Ed. Zijn uitvaart had hij tot in de puntjes zelf geregisseerd. Bij de Kleine Melm werden gedurende twee prachtige uren herinneringen opgehaald en anekdotes en grappige verhalen gedeeld. Er waren mooie woorden met vele gemeenschappelijke delers. Ed was authentiek, een opmerkelijke en graag geziene gast of vriend, waar hij ook kwam.
Aansluitend is er bij Den En Rust definitief afscheid genomen.

Ed, je zit in ons hart.

Tekst: Walter de Boer, Sandra Goutier

Gerelateerde berichten