8.4 C
Soest
28 februari 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Bijeenkomst mei 2014: Veiligheidsexpert Ad Sanders te gast

Ad Sanders, voormalig inwoner van Soest, gaf de aanwezigen op rustige en boeiende wijze een boeiend kijkje achter de schermen rondom de veiligheid van het grootste evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd: de Nucleair Security Summit (maart 2014).
Jeroen foto's 013

Tijdens de NSS in Den Haag waren meer dan 80 wereldleiders te gast in ons land. De Chinese delegatie knoopte er meteen een staatsbezoek aan vast en wegens de problemen in de Oekraïne werd een extra G7 georganiseerd. Plotseling besloot Obama het Rijksmuseum te bezoeken.

Jeroen foto's 016

De voorbereiding van deze internationale mega-operatie duurde meer dan een jaar. Tijdens de NSS werden wegen afgesloten, op een landingsbaan op Schiphol werden vliegtuigen geparkeerd en ongeveer alles en iedereen van de politie was continu in hoogste staat van paraatheid om te zorgen voor een optimale veiligheid. Zoals bekend slaagde onze politie glansrijk in haar taak. Van de aanwezigen tijdens de ZVS-avond won Herman van Rouwendaal een paar politie-sokken omdat hij de domste vraag wist te stellen. Aat Visser – echt waar – ontglipte blijkbaar op een bepaald moment de slimste vraag en won een politie-stropdas.

Jeroen foto's 022

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten