21.1 C
Soest
21 juli 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Betrokkenheid voorop

Net als vorig jaar vond de belangrijkste bijeenkomst van het jaar, de Algemene Ledenvergadering, weer plaats bij Grand Café Soestdijk. En net als vorig jaar was het prachtig weer. Als je inspraak en invloed wil hebben op het reilen en zeilen binnen je vereniging, is dit het moment. Het werd dan ook een levendige avond waarop snel en in goed overleg spijkers met koppen werden geslagen.

Wisselingen van de wacht

Robbert Goedhart treedt vanwege zijn verhuizing af als voorzitter en wordt opgevolgd door Harold van Bourgondiën. Enorm bedankt Robbert en welkom Harold! Ben Vink en Jaap Oostlander worden herkozen als respectievelijk penningmeester en secretaris. Stephan Ott neemt zitting in het bestuur. De kascommissie neemt afscheid van Hans Stalenhoef en verwelkomt Erik Toonen. Rombout Verschoor zal gaan zorgen voor de foto’s bij de verslagen op de website. Dank allen voor jullie inzet en voor de nieuw benoemden: veel succes!

Introducés

Introducés zijn nog steeds van harte welkom. Dat gaat als volgt: je vraagt Jaap om jouw introducé uit te nodigen. Tijdens de bijeenkomst neem je je introducé onder je hoede, na afloop vraag je hoe het bevallen is en of je introducé opnieuw uitgenodigd wil worden. Nadert de volgende bijeenkomst, informeer dan tijdig even of je introducé inderdaad komt en zo nee, waarom niet. Komt diegene niet, laat dat dan, met opgaaf van reden, even weten aan Jaap. Wellicht kunnen we er lering uit trekken. Ook de eventuele tweede keer dat je introducé komt, ben je er zelf natuurlijk bij.

‘Minglen’

Om nog iets meer contact te maken met elkaar en wat meer verschillende mensen te spreken, kortom om wat meer te ‘minglen’ zoals de Engelsen zeggen, vinden er de komende tijd wat experimentjes plaats. Die zullen variëren van wat vaker eten in buffetvorm, via gaan verzitten na elke gang, tot plaatsnemen aan de tafel met de kleur die bij binnenkomst aangegeven wordt. Uiteraard wordt er geëvalueerd hoe dit bevalt.

Dagprogramma

De evenementencommissie licht alvast een tipje van de sluier op over het dagprogramma op 20 juni: we gaan Solex rijden en wijn proeven in Twente!

Nieuw initiatief

Ook in het kader van ‘elkaar beter leren kennen’, vertelt Hellen Kabel ons na afloop van de ALV wat haar zakelijk gezien zoal bezighoudt. Op de site van haar bedrijf Innerzicht omschrijft ze haar bezigheden als volgt: “Ik ben geïnteresseerd in denkprocessen maar vooral in het bewust maken van deze gedachten om ze vervolgens te kunnen veranderen als ze je niet meer dienen. Ik zie mijzelf als een klankbord, een luisterend oor en een spiegel waar je in mag kijken. Jij kunt weer verantwoordelijkheid nemen voor je eigen situatie als je bewust bent van hoe je de dingen doet zoals je ze nu doet. Wat eenmaal bewust is geworden kan nooit meer onbewust zijn!” En daar kan ze boeiend over spreken. De zakenvrienden hangen aan haar lippen. Omdat ze toch collega’s mist, gaat Hellen binnenkort ook aan de slag bij 112. Dan heeft ze 64.000 collega’s. Hellen is niet van de halve oplossingen.

Na dat alles smaakt het heerlijke driegangendiner uit de keuken van Grand Café Soestdijk ons opperbest!

Tekst: Sandra Goutier, All Text Power

Gerelateerde berichten