14.6 C
Soest
29 mei 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Achter de schermen van Ice World

Een enkeling had zijn jas voor de zekerheid nog even aangehouden tijdens het bedrijfsbezoek aan Ice World; misschien was het er wel bibberkoud! Niets was minder waar, de temperatuur in het Ice Cafe was aangenaam, de ontvangst door oprichter Wim Hoeks hartverwarmend en het verhaal inspirerend. Voeg daarbij de uitgebreide borrelplankjes en de fijne drankjes en de fundamenten voor een geslaagde avond zijn gelegd.

No matter how hot

Na een korte introductie door Sylvester nam Roelant Groen het woord. Roelant is Director International Sales & Marketing bij Ice World. Ice World bestaat sinds 1992 en verhuurt en verkoopt ‘Ice Experiences’ in 50 landen ‘no matter how hot’. Denk bijvoorbeeld aan het centrale plein in Mexico Stad, aan Las Vegas of aan Koeweit. De missie van het bedrijf is dan ook ‘Het creëren van onvergetelijke ijsbelevingen’. Het bedrijf richt zich op drie terreinen: recreatie-ijsbanen, Fun Parcs en professionele ijsbanen. Een Fun Parc is een combinatie van een ijsbaan en een themapark met uitdagende schaatspaden en een ijsglijbaan. Een professionele sportijsbaan legde Ice World o.a. voor het WK Shorttrack in Ahoy. En kent u de 5 kilometer lange buitenbaan in Biddinghuizen? Dat is de langste ter wereld. Ook gelegd door Ice World. De ijsbanen kunnen gelegd worden vanaf 15m2 middels een systeem van uitvouwbare aluminium platen. De ijsbanen worden geleverd met boarding, oranje schaatsen voor jong en oud, helmen, curling stenen voor de curlingbaan en ijsbewerkingsmachines.

Pionier

Hoe is het allemaal zo gekomen? Wim Hoeks, oprichter en grootaandeelhouder, vertelde een bevlogen verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf. Wat een spreker is die man. Het was doodstil in het Ice Cafe, men hing aan Wims lippen. De ondernemer ontdekte in het begin van de jaren ’90 dat je met zonnecollectoren een ijsvloer kunt maken door koude lucht langs de collectoren te geleiden. Successen volgen, maar ook drama’s. Dingen lukten, dingen mislukten. Wim kan er mooie verhalen over vertellen, en dat deed hij ook. Uiteindelijk werd Ice World de grootste speler in de markt. Wim Hoeks is een ondernemer en pionier in hart en nieren. Vol enthousiasme vertelde hij ons daarom ook over zijn nieuwe ‘kindje’; de Play Fountain, een mobiele waterspeelplaats voor kinderen.

Tips voor ondernemers

Wim rondde zijn verhaal af met enkele tips voor ondernemers. Zijn belangrijkste boodschap is: ken jezelf. Weet wat je kunt en wat bij je past. Verzamel de juiste mensen om je heen zodat je samen allround bent. Tip 2: Wees niet bang voor mensen die beter zijn dan jij. Een pionier is geen manager. Je hoeft niet alles zelf te kunnen. Tip 3: Zet door. Ondernemen is doorgaan, problemen brengen je verder.

Met onverholen trots leidde Wim ons vervolgens rond door de fabriek. We zagen de opgevouwen ijsbanen, klaar om getransporteerd te worden naar ‘all over the world’. We zagen de schaatsen, keurig gerangschikt naar maat, en de werkplaats waar ze geslepen worden. Schaatshulp ‘Bobby the seal’ had een plekje in de rondleiding, net als de ijsbewerkingsmachines en de ijsfiets. Wim eindigde de rondleiding met de presentatie van een Play Fountain. Die was helaas nog niet operationeel, maar het idee was duidelijk en het enthousiasme aanstekelijk.

Na de rondleiding vertrok het gezelschap naar de Eetvilla voor wederom een heerlijk driegangendiner.

Wat een succesvol eerste event was dit van de nieuwe evenementencommissie Sylvester Roest, Jeroen van Netten en Aat Visser. We hebben Aat node gemist. We hopen dat je er snel weer bij kunt zijn Aat!

Tekst: Sandra Goutier, All Text Power

Gerelateerde berichten