5.9 C
Soest
20 april 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

ZVS te gast bij Smurfit Kappa MNL Golfkarton in Soest

Op donderdag 18 maart waren zo’n 40 ZVS-leden te gast bij het aan de Koningsweg gevestigde bedrijf Smurfit Kappa MNL Golfkarton. Directeur Rob Stalenhoef maakte er samen met Stan en Lesley een onvergetelijke avond van.

Nooit geweten

Dagelijkse rijden er talloze automobilisten langs hun pand aan de Koningsweg, uiteraard ook ZVS-leden. Maar niet velen weten niet hoe groot de productieruimte van deze multinational is. Laat staan dat bekend is dat het bedrijf marktleider is in West-Europa en bijvoorbeeld wekelijks ruim 2.300 km papier verwerkt. En dat ‘gewoon’ in Soest!

Imposante machines

Nadat iedereen gehuld was in beschermende kleding gingen we in groepjes de enorm grote productieruimte in. Bijna bij iedereen viel de mond open van verbazing: wat een ongelooflijk grote en supergeordende ruimte en wat een imposante machines. De gidsen Stan en Lesley vertelden honderduit over o.a.
het productieproces, de veiligheidsprocedures, etc.

Gepaste trots

Na afloop van de rondgang vertelde directeur Rob Stalenhoef met gepaste en terechte trots meer over ‘zijn’ op en top gezonde en sterk groeiende bedrijf dat o.a. Heineken en Grolsch tot haar klanten mag rekenen. De vestiging in Soest maakt deel uit van Smurfit Kappa, een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van papieren verpakkingen, met 43.000 medewerkers op 350 productielocaties in 33 landen en een omzet van € 8,1 miljard in 2014.

Eigen beheer

Het bedrijf beheert eigen bossen, heeft eigen ontwerpafdelingen en onderscheidt zich door een sterke logistiek in eigen beheer. De producten van Smurfit Kappa zijn 100% herbruikbaar en worden duurzaam geproduceerd. Smurfit Kappa MNL Golfkarton in Soest produceert, naast standaarddozen, ook complexe verpakkingen, waaronder bloemendozen, geschenkverpakkingen en medische verpakkingen. Bovendien zijn ze specialist in Retail Ready- en AGF verpakkingen/displays.

Innovatie

Smurfit Kappa MNL Golfkarton is 76 jaar oud maar staat beslist niet stil. Sterker nog, het doet volop aan innovatie in een sterk concurrerende markt. Ze maken golfkarton in allerlei uitvoeringen voor diverse toepassingen. Om te kunnen blijven voldoen aan de sterk groeiende vraag in met name de retailmarkt werd onlangs een hypermoderne 6-kleurenpers van zo’n € 6 miljoen aangeschaft.

Testwinkels

Het bedrijf produceert en vervoert niet alleen maar houdt ook producten op voorraad en verzorgt in Oosterhout en op Schiphol ook consumententesten in speciale fysieke testwinkels. Bij deze innovatieve testen die zo’n € 50.000,- kosten wordt nauwlettend geregistreerd of en hoe consumenten reageren op bepaalde golfkartonnen verpakkingen en displays. Doel is uiteraard om producten te ontwikkelen en te produceren die optimaal inspelen op de consument.

Terug naar de basis

Na afloop van het boeiende bedrijfsbezoek gingen we naar onze thuisbasis: Eetvilla van den Brink alwaar wij verblijd werden met een heerlijk diner en waar ook onze gastheren van Smurfit Kappa MNL Golfkarton gezellig aanschoven.

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten