10.6 C
Soest
28 maart 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

ZVS op 16 maart te gast bij “Gemakshuis Soest”

Op donderdag 16 maart, voorafgaand aan de officiële opening op 1 april (geen grap), waren leden van ZVS te gast bij een nieuw bedrijf van Bianca Zoeteman en haar zakenpartner: “Uw Gemakshuis” in Soest aan de Koninginnelaan 6.

Unieke formule

Het pand is afgelopen tijd flink onderhanden genomen en bijzonder smaakvol en ‘warm’ ingericht met diverse leuke ‘vintage-elementen’. We kennen Bianca natuurlijk van haar schoonmaakbedrijven in Soest en Hendrik-Ido-Ambacht. Het bedrijf “Uw Gemaksdiensten”, gevestigd in het Gemakshuis aan de Koninginnelaan 6 in Soest doet heel iets anders want biedt hulp, allerlei diensten en producten aan ouderen (ca. 70+) maar ook aan jongeren en is daarmee uniek in haar soort.

Ontmoetingsplek

In het gezellige “Gemakshuis” kan men Bianca, haar minstens zo enthousiaste zakenpartner Brigitte Cornelissen of één van de beide product-adviseurs ontmoeten en vrijblijvend ongeveer elke hulpvraag opgooien. Gewoon samen met anderen een lekker kopje koffie drinken of voor een lage prijs de mooie ruimte huren voor bijvoorbeeld een informatie-avond, cursus of receptie is ook mogelijk. Het houden van een expositie kan ook. Momenteel zijn er al diverse prachtige schilderijen te bewonderen en te koop.

Diensten en producten

Bianca en Brigitte probeerden samen te vatten wat “Gemakshuis Soest” allemaal te bieden heeft maar eigenlijk is dat teveel om op te nomen. In eerste instantie bieden ze oprechte aandacht en menselijke interesse. Ook kan hulp worden geboden in de vorm van een advies of doorverwijzing (vraagbaakfunctie) of het leveren van een dienst. Gemaksdiensten die via hun brede netwerk van eigen professionals geboden worden zijn o.a.: klussen in en om het huis, activiteiten in huis, boodschappen- en maaltijdservice, samen uitstapjes doen en hulp bij persoonlijke verzorging en gezondheid.

Deze diensten worden o.a. geboden aan oudere alleenstaanden en als tijdelijke vervanging van een mantelzorger wanneer deze bijvoorbeeld op vakantie is. In “Gemakshuis Soest” (www.uwgemaksdiensten.nl) zijn ook allerlei hulpmiddelen verkrijgbaar. Tijdens de presentatie van één van de productspecialisten werd o.a. een klein kastje voor aan je sleutelbos genoemd waarmee je in heel Europa te traceren bent. En waarmee je met 1 druk op de knop telefonisch contact krijgt met de door jou gewenste persoon. Een minstens zou bijzonder product is een op het formaat van een kleine koffer op te vouwen rollator die je – als handbagage – gemakkelijk het vliegtuig in kunt nemen.

Hout en schilderijen

Leuk was ook de enthousiaste presentatie van het jonge bedrijf Good Woodies, gespecialiseerd in maken en leveren van mooie houten producten waaronder speciale houtplakjes voor het opdissen van borrelhapjes. Ook de presentatie van de door kunstenares Marja Ormeling gemaakte schilderijen met elk hun eigen achtergrond was interessant. Bianca en Brigitte: hartelijk bedankt voor de prima verzorgde avond.

Met een bodempje van enkele heerlijke hapjes en drankjes togen de ZVS’er om ongeveer 19.30 uur, al dan niet per fiets/scooter, naar Eetvilla van den Brink voor een heerlijk diner en nog gezellig onderling (zakelijk) contact.

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten