9.9 C
Soest
19 april 2024
Zaken Vrienden Soest
Nieuws

Drie jonge ondernemers te gast bij Zaken Vrienden Soest

Op donderdag 16 februari puilde de gezellige bovenzaal van Eetvilla van den Brink uit door de grote opkomst van ondernemers behorend tot de ondernemersvereniging Zaken Vrienden Soest.

Ongetwijfeld had dat alles te maken met de komst van de sprekers: maar liefst 3 jonge en enthousiaste ondernemers uit Soest. Nadat iedereen een plaatsje aan de tafels had gevonden verwelkomde ZVS-voorzitter Wilco Wernsen de aanwezigen kort en krachtig. Vervolgens kondigde Irma de Beer, samen met Caroline Jagtenberg behorend tot de evenementen-commissie van ZVS, de 3 jonge ondernemers aan.

Wendy Spijker – Bakfietsje W

Als eerste nam Wendy Spijker van Bakfietsje W het woord. Op heldere en enthousiaste wijze vertelde ze over haar specialisme: het thuis bereiden van ambachtelijke ‘groene lunches’ die ze per eigen bakfiets, nu nog zonder motor, bezorgt bij bedrijven, events en particulieren. Leerzaam was te horen dat we ons allen er steeds meer bewust van zijn wat we precies eten en dat een groene lunch niet alleen maar hoeft te bestaan uit sla en rauwkost maar dat er oneindig veel smakelijke en gezonde variaties zijn. Meer daarover is te lezen op www.Bakfietsjew.nl.

Sam van Asch – The Rollin’ Bar

Vervolgens gaf Sam van Asch (www.TheRollinbar.nl) een presentatie. Onbevangen en met humor vertelde hij over zijn grote maar gezonde interesse in dranken en met name in het maken van heerlijke cocktails op locatie. Dat kan zijn als catering-opdracht maar hij is ook in te huren voor workshops of proeverijen. Sam heeft de smaak te pakken en al diverse opdrachten mogen verzorgen, o.a. voor de Soester Courant. Of hij na zijn studie eventmanagement doorgaat met zijn bedrijf weet hij nog niet. Daar hoopt hij achter te komen tijdens zijn reizen naar o.a. Ecuador.

Milou van der Meer -MEER Takeaway

Als laatste kwam Milou van der Meer van MEER Takeaway aan bod. Eerst vertelde ze dat ze eigenlijk ‘gewoon’ vanuit haar grote passie voor lekker en gezond koken haar winkel aan Kerkstraat 40 is begonnen. Daarna lichtte ze haar geheel eigen formule toe. Hierbij heb je voor € 6,- per stuk keuze uit diverse vers bereide portiemaaltijden die je thuis gemakkelijk kunt opwarmen. Ze doet ook catering op locatie en verkoopt in haar winkel eveneens diverse wijnen, allerlei soorten olijfolie en azijn. Haar grote droom is om ooit een keten van vergelijkbare bedrijven te runnen.

Geïnspireerd door het jeugdig enthousiasme en hun ondernemerslust zegde ZVS-lid en accountant Harold van Bourgondiën spontaan toe om alle drie ondernemers een jaar lang kosteloos van dienst zijn. Na de presentaties genoten, geheel volgens de traditie van Zaken Vrienden Soest, de aanwezigen van een 3-gangen diner op hoog niveau bereid door de chef-kok van Eetvilla van den Brink en werd er gezellig een glaasje gedronken.


v.l.n.r. Irma de Beer, Milou van der Meer, Sam van Asch, Wendy Spijker

Tekst: Rhinoz.nl

Gerelateerde berichten